26.11.2011

Scena nasterii din "Saga Amurg: Zori de Zi - Prima parte" a bagat boala in fani


Scena in care Bella Swan aduce pe lume copilul facut cu vampirul Edward Cullen a fost atit de socanta, incat in mai multe cinematografe din America, spectatorii au sufierit fie atacuri de panica, fie lesinuri ori i-au apucat convulsiile. In orice caz, impactul a fost atat de mare asupra privitorilor afectati, incat toti au ajuns la urgente dupa ce au vizionat episodul.

Potrivit libertatea.ro, una dintre victime, Brandon Gephart, din Roseville, California, urmarea cu sufletul la gura actiunea cand a inceput sa aiba convulsii. Tot ce isi poate aminti omul este ca s-a trezit pe intins pe podea, dupa care a fost dus de urgenta la spital.

Iubita lui, Kelly Bauman, a trecut prin clipe de groaza. "Avea convulsii, horcaia si nu mai avea aer", povesteste aceasta. "M-a speriat de moarte", a continuat ea.

Dupa incident, sala de cinema din Roseville a intrerupt proiectia. Incidente similare au avut loc si in alte state din America.

Spre exemplu, un barbat din statul Utah a lesinat in timpul filmului. Sotia lui a povestit presei ca acesta tremura, aiura si clipea foarte repede. Simptomele au aparut in timpul scenei nasterii, in care s-au accentuat culorile rosu, alb sau negru.

Acest lucru are si o explicatie, spune doctorul Michael G. Chez, specialist in cazuri de epilepsie. El sustine ca imaginile respective pot atrage mici crize de epilepsie "fotosensibila", in cazul celor care sunt predispusi la aceasta afectiune. Convulsiile pot fi provocate de imaginile cu mult rosu si apar doar la persoanele care sunt predispuse la epilepsie.

"Este ca si cand o lumina intensa se aprinde, iar creierul tau este lovit brusc", a explicat medicul pentru postul CBS. 

Sursa: twilightsaga.ro

Niciun comentariu: