20.11.2011

Saga Amurg: Zori de Zi - Partea I se pregateste de un nou record


Momentul asteptat de zeci de milioane de tineri de mai mult de un an a avut loc vineri, cand a avut premiera oficiala a celui mai nou film din seria Twilight, Breaking Dawn -Part 1. Si asa cum era de asteptat, fanii s-au inghesuit sa vada cum continua povestea de dragoste dintre vampirul Edward si muritoarea Bella.

Numai in prima seara de lansare, Saga Amurg: Zori de Zi - Partea I a strans incasari de 30 de milioane de dolari numai in SUA, ceea de dovedeste ca americanii sunt innebuniti dupa vedetele lor preferate: Kristen Stewart, Robert Pattinson si Taylor Lautner, dar sunt fascinati si de cea mai noncoformista poveste de dragoste, cea dintre Edward si Bella

Din toata seria, al treilea film, Saga Amurg: Eclipsa a fost cel care a detinut recordul ca incasari -30.1 milioane de dolari- in prima seara. Insa al patrulea film l-a depasit deja, strangand 30.25 de milioane de dolari. In total, franciza a strans cu primele trei filme 1.8 miliarde de dolari.

Pana acum, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 detine recordul la nivel de incasari in seara de lansare, cu suma de 43.5 milioane de dolari. Dar a avut avantajul fapului ca era ultimul film din franciza si era in format 3D.

Conform Boxofficemojo.com, Saga Amurg: Zori de Zi - Partea I are toate sansele sa incheie weekendul cu incasari record de peste 160 de milioane de dolari. Daca sumele aproximate sunt corecte, al patrulea film din seria Amurg va intra pe lista peliculelor cu cel mai bun weekend de lansare ca incasari din istorie. 

Sursa: procinema.ro

Niciun comentariu: